Медалите „Танцуваща река“ прибраха талантите от „Феникс“

Над 800 участника от България, Холандия, Румъния и Италия взеха участие в XIII Международен балетен фестивал „Танцуваща река” в Русе. Те мериха сили в три възрастови групи в направленията: соло, дует, малка и голяма група.

Момичетата и момчетата от танцова формация „Феникс” към Центъра за работа с деца – Разград отново се представиха отлично.

В раздел съвременни танци Мартин Петров зае второ място, Мартина Петрова се класира на трета, триото на Виктор, Олга и Алекс също зае трето място. На трето място се класираха и големите момчета и момичета с танца „Жриците на Хадес“.

В раздел „Улични танци“ танцьорите на „Феникс“ за пореден път влязоха в стихията си и обраха наградите. В соловите изпълнения Димитър Янакиев и Виктор Петров извоюваха първо място. На второ място се класираха Николай Тодоров и Елеонора Костадинова. Алекс Дюлгеров зае трето място.

В групите най-малките представители на формацията грабнаха първите места в малката и голямата група. По-големите момчета и момичета се състезаваха само с малка група и безапелационно спечелиха първото място. Големите започнаха с трето място за голямата група и първо място за малката група.

Ръководителят на групата Ирина Стоянова и хореографът Иван Стоянов споделиха, че през месец май формацията ще вземе участие в „Battle Of The Year Balkans“ – Гърция , а през юни ще се състезават на 14-я международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково – пожелаваме им успех.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.