Мащабни проверки за нарушения правят на АМ “Хемус” край Шумен

Специализирана полицейска операция се провежда днес на АМ „Хемус” край Градище /близо до пътен възел „Белокопитово“/. Целият трафик се насочва към място за проверка – отбивката за ТИР-ове в този участък на магистралата.

С полицаите са и служители на „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Национална агенция за приходите и служители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които също извършват проверки, съобразно компетенциите си.

“Избрали сме сравнително нова и натоварена  артерия от АМ “Хемус”. Целта е да обхванем по-голям брой водачи и на леки, и на товарни автомобили. Проверяваме всички шофьори за употреба на алкохол, за правоспособност, използване на колани, на телефони по време на движение, за техническа изправност на автомобилите. Целта ни е превантивно да въздействаме и хората да са дисциплинирани и по-културни, когато шофират”, обясни проверките главен инспектор Веселин Георгиев, началник на сектор “Пътна полиция” в ОД на МВР-Шумен.

По метода на „широкообхватния контрол“ водачите на леки, тежкотоварни автомобили и автобуси се отбиват и проверяват за шофиране с алкохол, с наркотици, дали са с изправни документи, следи се за спазване на правилата, за време на управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, техническа изправност на пътните превозни средства, включително нарушения на габаритите, претоварване, неукрепени товари, нарушения при използване на тахографи, нередовни документи на водачи, нередовни документи на превозни средства, товари, пътници.

ШУМ.БГ

Hits: 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.