Март – пик при дрогата, сниманите коли с превишена скорост са 1423

Четирикратно са се увеличили престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотици, сочат данните за криминогенната обстановка през месец март 2019 г.

Регистрирани са 5 престъпления по линия „Наркотици“, както и шест бързи производства за управление на МПС под въздействието на упойващи вещества. Това съобщи на месечния брифинг пред журналисти директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. Установените извършители на регистрирани през периода престъпления са 24. Общо през месеца са разкрити 57 престъпления, установените извършители са 52.

От началото на 2019 г. в ОДМВР Разград са регистрирани 284 криминални престъпления спрямо 296 за същия период на 2018 г.

През месец март са проведени 34 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

Катастрофите през март в областта са 23. Девет от тях  –  тежки с 1 загинал и 15 ранени. Цифрите оповести съобщи комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция“.

Камерите са засекли общо 1423 шофьори с превишена скорост. С мобилните камери снимките са 728, с „триногата“ – 695. Няма обаче констатирани фрапиращи нарушения на скоростта.

От полицията припомниха и вече оповестените резултати от 24-часовата акция „Скорост“ по линия на ТИСПОЛ от 06.00 часа на 02 април до 06.00 часа на 3 април. Тогава бяха регистрирани 362 нарушения. Контролът се осъществяваше на 27 точки, като само „триногата“ засне 189 нарушения на скоростните режими.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.