Лятото се връща

След няколкото типично есенни дни, съпроводили настъпването на астрономическата есен на 23 септември, от днес лятото се връща, като максималните температури ще приближат 30 градуса.

Разбира се, сутрин и вечер ще е хладно, но през деня времето ще е идеално за разходки, излети, активности на открито и дори за плаж.

Според прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология днес над цялата страна ще е слънчево. В следобедните часове ще се появи слаб до умерен южен вятър, който ще повиши дневните температури и те ще са между 22 и 27°, в София 23.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър, като максималните температури на въздуха и водата ще са почти еднакви – 24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево с умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Утре температурите ще се качат с още градус-два, като дори минималните рядко ще паднат под 10 градуса. В най-южните и най-северните части на страната по пладне термометрите ще показват до 28 градуса на сянка.

Дори по морето на места ще е 27 градуса. Като температурата на морската вода остава без промяна.

Все така идеално ще е времето и в планините, като на 1200 м. ще е около 20°, а над 2000 м около 11. Все пак в неделя не е изключено да има кратковременни заоблачавания, но валежи не се очакват.

Поглед към седмичната прогноза показва, че лятото в първите дни на есента ще се задържи до сряда. В четвъртък се очакват валежи, като максималните температурите ще паднат с 6-7 градуса до около 20 градуса.

Dnevnik.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.