Лъчезар Вълчев тръгва за Световното в Перу с надежда и реални възможности за медал в тройния скок

Националният състезател от СКЛА „Лудогорец“ Лъчезар Вълчев и треньорът му Красен Цонев летят утре през Мадрид за столицата на Перу – Лима, където от 27 до 31 август ще се проведе Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки да 20 години. Очаква се по пистите и местата за хвърляния и скачане да се включат спортисти от над 200 държави.

„Националният отбор е съставен от 11 състезатели, единственият в ТОП 10 от тях в своята дисциплина е Лъчо, той е девети в световната десетка за възрастта си в тройния скок и с наистина реални шансове за медал, а и за титла“, каза за e-Razgrad.bg Красен Цонев. Лъчезар влиза в надпреварата с 16.08 м от тази година и 16.16 м от миналата. Квалификациите в Лима са във вторник, финалът – в четвъртък – малко преди настъпването на утрото у нас, заради огромната часова разлика.

Красен Цонев и талантът Лъчезар Вълчев благодарят отново на фирма „Пилко“ с популярната търговска марка „Лудогорско пиле“ за непрестанната подкрепа в подготовката им за състезания у нас и по света. Специални благодарности отправят и към разградския предприемач и общински съветник от ПП-ДБ Джипо Джипов, който с лични средства ги подкрепи в подготовката и пътуването им на това Световно първенство на другия край на света.

Джипо Джипов подкрепи финансово Лъчо и миналата година за участието в Европейското първенство в Йерусалим.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.