Лъчезар Вълчев покори върха на републиканското в дългия скок – 7.03 м

КОНТУЗИЯ ДНЕС ГО ЛИШИ ОТ ПЪРВОТО МЯСТО В СВЕТОВНАТА РАНГ ЛИСТА В ТРОЙНИЯ СКОК – ПРЕДИ РАЗТЯЖЕНИЕТО, НО С ДВА ФАУЛА, ЛЪЧО ПРЕЛЕТЯ ДО 15.40 м

Разградският талант в леката атлетика Лъчезар Вълчев отново е на върха в първото състезание за годината –  шампион на България в скока да дължина с личен резултат 7.03 м. “Това е личен негов резултат – с 19 см повече от досегашните му постижения и покрит норматив за  европейското в Йерусалим през юли”, коментира шампионския скок треньора на Лъчо Красен Цонев.

„Днес, във втория ден от републиканския шампионат за юноши и девойки до 18 години в столицата, с два фантастични скока от 15.40 м в тройни скок Лъчо просто бе недостижим от конкурентите в сектора. За жалост – двата опита бяха от фаул. При третия Лъчо получи разтяжение и го спрях“, разказа Красен Цонев. Резултатът от 15.40 м гарантирал на таланта първото място в световната ранг листа за годината във възрастта до 18 години. А Лъчо е още само на 16!

И това състезание, и проведеният по-рано през януари подготвителен лагер за Лъчезар Вълчев и Димана Захариева, бяха възможни благодарение на подкрепата на фирма „Амета“, популярна с търговската марка „Лудогорско пиле“, за което те и треньорът им искрено благодарят!

13-годишната състезателка на СКЛА “Лудогорец”, която е само на 13 години, Каролина Иванчовска, се класира шеста в две дисциплини: 400 и 800 м бягане, щафетата 4х200 м при юношите е  пета, а при девойките – 14-та от 24 отбора..

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.