„Лудогорец“ ще зимува с две точки по-малко

„Славия“ взе равен на „Лудогорец“ в последния мач за есения сезон. „Белите“ изравниха за 1:1 в 94-та минута и по този начин не позволиха на Орлите да дръпнат пак със 7 точки на „Левски“ на върха.

В 13-та минута „Лудогорец“ стигна до чисто положение. Жоржиньо се пребори с Димитър Велковски и върна топката от аутлинията към Шверчок. Полякът би мощно, но Стерякис спаси. Седем минути след това Шверчок изведе Мавис Чибота сам срещу Стерякис. Конгоанецът би, но гръцкият страж изби майсторски с крак.

Логичното се случи и Орлите откриха резултата в 22-та минута. Тогава Дяков изведе Жоржиньо по дясното крило, Янис Карабельов не се намеси добре и националът на Гвинея-Бисау го преодоля, след което центрира. Мавис Чибота бе оставен сам и с отличен параболичен удар с глава не остави шансове на Стерякис – 1:0. „Славия“ отговори чрез добър пробив на Андреа Христов отдясно. Той преодоля Тауата и центрира за Галин Иванов, който би, но над вратата.

 

Скоро след началото на втората част, Чибота изведе добре Шверчок, полякът обаче за пореден път пропусна от чиста ситуация. При последвалия корнер Стерякис изпусна топката и Моци я насочи към вратата, където обаче Андреа Христов изби.

Екшънът обаче дойде в самия край на мача. Тогава Емил Стоев проби отляво и центрира към Димитър Велковски. Левият защитник се откъсна от опеката на Станислав Манолев и с глава прати кълбото в мрежата на Ренан – 1:1. Подобен сценарий имаше и предпоследния двубой на „Лудогорец“ – домакинството на „Ференцварош“.

/e-Razgrad/

 

 

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.