„Лудогорец“ убедителен на върха след победа над „Ботев“ (Пловдив)

„Лудогорец“ дръпна на върха в Първа лига, след като победи с 3:1 Ботев в Пловдив в дербито на този кръг.

Мачът в Коматево бе впечатляващ, като интрига имаше от самото начало и до самия край. Орлите постигнаха 12-я си успех като гост на „жълто-черните“ от 15 срещи, нанасяйки им първа домакинска загуба от началото на сезона. С този успех разградчани имат 27 точки, 4 повече от ЦСКА, който обаче е с двубой по-малко, а „Ботев“ остана трети с 21 точки.

Станислав Генчев бе направил 3 промени за разлика от загубата от „Брага“ с 0:1 и вместо Пинас, Вердон, Баджи и Текпетей, излязоха Сисиньо, Пластун, Алекс Сантана и Чибота.

Срещата започна ударно и първата ситуация се откри пред Мавис Чибота, който обаче не уцели вратата. Последва отлична атака, завършена от Маркиньос, но в аут. Нямаше какво обаче да спаси Лудогорец в 4-та минута. Тогава Доминик Янков сбърка в центъра на терена, топката стигна до Реда Рабей, който намери непокрития Тодор Неделев, а той с левия крак нямаше как да сбърка – 1:0.

„Лудогорец“ изравни в 24-та минута с един от головете на сезона реализира Алекс Сантана. Той проби през центъра и с фалцов удар с левия крак от около 25 метра прати топката в горния десен ъгъл на Аргилашки, който не помръдна.

Втората част също започна взривно. В 55-та минута „Лудогорец“ стигна до обрат. Пиерос Сотириу прати топката в мрежата на Георги Аргилашки. Попадението обаче първоначално бе отменено, тъй като асистентът Мавис Чибота бе в положение на засада. ВАР доказа, че такава няма и Сотириу вече бе в прегръдките на своите съотборници. Бедите за домакините обаче не секнаха. В 58-та минута те останаха с човек по-малко, след като Дилан Мертенс удари лошо Алекс Сантана в главата и получи втори жълт и респективно червен картон. Разградчани затвориха срещата в продължението на мача, когато резервата Текпетей изведе Икоко отдясно и бекът отбеляза без проблеми.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.