“Лудогорец” тръгна със загуба в битките на Шампионска лига

Лудогорец” започна участието си в европейските клубни турнири със загуба. Българският първенец отстъпи с 1:2 при гостуването си на “Ференцварош” на старта на квалификациите в Шампионската лига.

Унгарският отбор поведе много рано чрез Токмак Нгуен, но в 31-ата минута Якуб Швиерчок вкара много важен гол за “Лудогорец”. След почивката Олександър Зубков донесе победата на домакините.

Втората среща е след седмица в Разград.

Стойчо Стоев започна мача с трима от новопривлечените играчи – Джордан Икоко, Дан Битон и Мавис Чибота. Двубоят беше интересен с бърз футбол и атаки към двете врати.

Още в четвъртата минута “Лудогорец” получи възможност след грешка на защитата на съперника, но не се възползва. Две по-късно след центриране от дясно Нгуен изпревари бранител на “Лудогорец” и даде преднина на отбора си.

Постепенно “Лудогорец” заигра уверено и в 31-ата минута изравни. Чибота отправи стреля силно, вратарят Дибус изби, а Швиерчок стигна пръв до нея и изравни.

След почивката играта отново беше равностойна с атаки към двете врати. В 62-ата минута гол на домакините не беше зачетен заради засада, Малко след това Нгуен преодоля Икоко в наказателното поле на “Лудогорец” и подаде към Зубков, който пред вратата стреля силно и преодоля Пламен Илиев.

В последните минути унгарците показаха, че опитват да запазят резултата. “Лудогорец” положи усилия да промени развоя, но нямаше успех.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.