“Лудогорец” се разделя с треньора Дамбраускас, съобщават два ежедневника

Само девет месеца, след като беше назначен в “Лудогорец” Валдас Дамбраускас е пред изненадваща раздяла с шампионите. Според двата спортни ежедневника “Мач Телеграф” и “Тема Спорт” наставникът на 10-кратните шампиони на практика вече не е начело на “Лудогорец”.

По информация на двете издания треньорът няма да води тима в днешния мач с “Левски”. Очаква се в срещата, която започва в 20.15 часа, на треньорската скамейка да бъде Станислав Генчев.

Към момента “Лудогорец” не коментира официално информацията.

Причината за раздялата на “Лудогорец” с 44-годишния наставник е не само загубата от “Цървена звезда” в групите на Лига Европа, а и слабото представяне от началото на сезона. В последните месеци тимът не успява да направи силни мачове, като едно от изключенията беше в срещите с “Олимпиакос” от предварителните кръгове на Шампионската лига.

Дамбраускас беше назначен в “Лудогорец” на 3 януари. Литовецът пристигна с уверението от клуба, че “ще се прави реформа”. Въпреки че изведе отбора до десета титла Дамбраускас не успя да впечатли в мачовете с преките конкуренти. При него “Лудогорец” загуби от “Локомотив” (Пловдив) в първенството, както и два пъти от ЦСКА.

Шампионите бяха елиминирани от червените в Купата на България след 1:1 и 1:2, а в първенството претърпяха тежко поражение с 1:4 в София.

В 37 мача дотук Дамбраускас има 25 победи, седем равенства и седем поражения начело на шампионите при голова разлика 78:32.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.