„Лудогорец“ продължава пътя си към Шампионсаката лига

„Лудогорец“ се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Орлите отстъпиха с 0:1 в символичното гостуване на „Динамо“ – Минск в унгарския град Мезокьовешд, но продължава напред с общ резултат от 2:1, благодарение на победата в първия мач в Разград с 2:0. Единственото попадение за беларусите в реванша отбеляза Иван Бахар в 37-та минута.

Момчетата на Георги Дерменджиев доминираха през по-голямата част на двубоя, имаха добри положения да отбележат попадение, но нямаха и късмет, защото удариха греда след удар на Текпетей. „Динамо“ търсеше и втори гол, но направилият дебют за българския тим вратар Хендрик Бонман пази силно, а веднъж и гредата също му бе верен помощник.

В третия квалификационен кръг на Шампионската лига „Лудогорец“ ще се изправи срещу азербайджански „Карабах“. С класирането си за тази фаза разградчани си осигуриха европейски мачове поне до края на годината, защото дори при отпадане от азерите и впоследствие от плейофите в Лига Европа, те ще играят в груповата фаза на третата по сила надпревара Лига на конференциите. Това ще бъде девето поредно участие на българския шампион в груповата фаза на европейски клубен турнирби общо 11 от европейския дебют на Орлите през 2012 г.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 67

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.