„Лудогорец“ победи „Славия“ с 2:0

„Лудогорец“ победи „Славия“ с 2:0 в мач 234 на Светослав Дяков в елита на България. Така той изравни Марселиньо за най-много двубои. Шампионите са едноличен лидер в efbet Лига.

Станислав Генчев направи доста промени в своя състав, като Пламен Илиев започна вместо Владислав Стоянов. Титуляр бе и Сисиньо, а атаката поведе голмайсторът на Втора лига Димитър Митков.

Срещата започна с атаки и към двете врати. В първите 10 минути най-интересното бе удар на ветерана Димитър Рангелов, който обаче бе неточен. Иначе първото положение за Орлите се откри пред Кирил Десподов, но той би над вратата. В 18-та минута шампионите направиха много добра атаката, като Чибота намери Каули, който би мощно, но и неточно. След това изключително дейният Кирил Десподов пробва своя мерник от пряк свободен удар. Напречната греда обаче спаси Светослав Вуцов и Славия. В 37-та минута Алекс Сантана проби през центъра и пробва удар, но много неточен. След това Чибота също би, но прекалено слабо. В последната минута на първата част „Лудогорец“ създаде най-добрата си атака. Тогава Каули намери Сисиньо, той свали с гърди за връхлитащия Чибота, чийто мощен удар бе отразен от Станислав Вуцов.

Втората част започна както завърши и първата – с натиск на „Лудогорец“. След заучено изпълнение на корнер Десподов подаде за Чибота, той би технично и преодоля Светослав Вуцов, но с глава от голлинията изби Филип Антовски. В 60-та минута отново Десподов се озова на добра позиция, но отново не бе прецизен.

Пет минути след това „Лудогорец“ поведе. Първо Вердон центрира, като топката рикошира в Антовски едвам Вуцов я изби в корнер. При негово центриране Десподов качи топката.  Всичко в двубоя приключи в 82-та минута. Тогава Алекс Сантана би от над 20 метра, топката рикошира в Милен Гамаков на „белите“ и заблуди коварно Светослав Вуцов, който и не се намеси по най-добрия начин – 2:0 за шампионите.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.