„Лудогорец“ победи „Карабах“ с 2:1 в Баку

„Лудогорец“ е крачка по-близо до плейофа на Шампионската лига, където чака „Динамо“ – Загреб, след като постигна много сладка победа – 2:1 като гост на 1/8-финалиста в Лига Европа за миналия сезон „Карабах“. Двубоят беше един от най-силните като гост за Орлите в последните сезони.

В състава на Дерменджиев го нямаше Серджио Падт, който беше заменен от Хендрик Бонман. В защита Аслак Фон Витри бе заменен от вкаралия два гола на „Арда“ Сон. В халфовата линия ги нямаше Ивайло Чочев и Тодор Неделев, които бяха заменени от Дерой Дуарте и Педро Нареси. Голяма сензация беше отсъствието на Рик, заменен от Кайо Видал. Иначе очаквано атаката поведе Квадво Дуа.

Головете паднаха във второто полувреме. В 55-та минута Кайо Видал стреля с глава, Бунтич спаси, но топката срещна напречната греда, след което отиде в Текпетей. На напълно празната врата, против законите на физиката, ганаецът пропусна. Последва фаул отдясно на атаката на разградчани. Сон качи топката на главата на Диниш Алмейда, който буквално не остави шансове на Бунтич – 1:0 за разградчани.

„Карабах“ изравни в 65-та минута. След центриране отдясно Бензия стреля, Бонман изби, но право на крака на Жуниньо, който нямаше как да сбърка – 1:1.

В 86-та минута Сон даде нова чудесна асистенция и Кайо Видал с глава нямаше как да пропусне – 2:1

/e-Razgrad/

Снимка: Ludogorets.com

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.