„Лудогорец“ падна тежко от „Аякс“

„Лудогорец“ загуби с 1:4 от „Аякс“ като с хеттрик се отличи звездата Мохамед Кудус, а едно попадение добави Браян Броби.

Почетният гол за Орлите реализира Оливие Вердон от дузпа. Така, освен ако не стане чудо на реванша в Амстердам, „Аякс“ ще играе в групите на Лига Европа, а “Лудогорец” – в тези на Лигата на конференциите.

Треньорът на разградчани Ивайло Петев заложи на състав в схема 4-3-3. На вратата започна юношата на амстердамския гранд Серджио Падт. Пред него стартираха Аслак фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Марсел Хайстер. Тримата в средата на терена бяха Клод Гонсалвеш, Якуб Пьотровски и младият Иван Йорданов. Атака поведе Руан Круз, подкрепян по крилата от капитана Кирил Десподов и Бърнард Текпетей.

Мохамед Кудус откри резултата в Разград. В 16-та минута Бърнард Текптей загуби от Ренсх на границата на наказателното поле. Топката бе подадена веднага от Кудус, който с левия крак не остави шансове на Серджио Падт. Само няколко секунди след това „Аякс“ поведе с 2:0. Точен отново бе Кудус.

В 40-та минута Браян Броби направи 3:0. Той получи центриране отляво от Оуен Вайндал, Сонко Сундберг не успя да засече и Броби с глава промуши топката между краката на Серджио Падт.

„Лудогорец“ можеше да намали в началото на втората част, когато влезлият току що Доминик Янков изведе Руан сам срещу вратаря на „Аякс“, който обаче спаси удара.

В ответната атака Мохамед Кудус оформи своя хеттрик. Това стана факт след пробив на резервата Боргес и подаване към ганайския му съотборник.

В 67-та минута Спас Делев стреля към вратата, а Хато игра с ръка. Зад топката в отсъствието на Кирил Десподов застана Оливие Вердон, който не остави шансове на Гортър – 1:4.

/e-Razgrad/

Hits: 31

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.