„Лудогорец“ отпадна на полуфинала от надпреварата за Купата

„Лудогорец“ загуби от ЦСКА с 1:2 в реванша за Купата на България и с общ резултат 2:3 отпада от турнира.

Валдас Дамбраускас не можеше да разчита на контузените Светослав Дяков и Пиерос Сотириу. Той обаче отново можеше да използва Антон Недялков, който бе титуляр. Изненадващо Драгош Григоре бе предпочетен пред Жосуе Са. Атаката пък поведе Клаудиу Кешерю, подкрепен по крилата от бившия „армеец“ Кирил Десподов и Вандерсон.

Мачът започна добре за ЦСКА и още в 3-аа минута „червените“ поведоха. Юга изведе Жорди Кайседо отляво. В краката на еквадореца се хвърли Оливие Вердон, но топката в крайна сметка се озова в Енрике Рафаел, който технично я копна над Кристиан Кахлина – 1:0 за гостите

В 21-та минута Любо Пенев получи лоша новина. Неговият капитан в мача Тиаго Родригес поиска смяна заради травма. Контузия обаче развали и плановете на Валдас Дамбраускас. Проблеми почувства Абел Анисе, на чието място се появи младият плеймейкър Доминик Янков.

В 36-та минута интригата в срещата приключи и ЦСКА направи огромна крачка към финала. Варела се пребори отляво с Драгош Григоре и намери непокрития Енрике Рафаел. Той перфектно центрира за Георги Йомов, който отблизо нямаше как да сбърка – 2:0!

С началото на второто полувреме литовецът опита да изненада Любо Пенев и смени схемата на 3-4-3. Десен халф-бек бе влезелият на почивката Сисиньо, а отляво заигра Доминик Янков. В 55-та минута Георги Йомов се озова на голова позиция отправи истински снаряд към вратата, като отново Кахлина блесна с отлично спасяване. След това Вандерсон изведе добре Кирил Десподов, той веднага би, но Бусато изби. При добавката пък бившият играч на ЦСКА не намери вратата. След това Десподов бе още по-близо до гола. Той изпълни технично фаул, но топката срещна дясната греда на Густаво Бусато, който пък се удари лошо, но все пак стисна зъби и продължи.

„Лудогорец“ успя да намали в 73-та минута. Тогава след продължителна атака отдясно, Сисиньо намери Вандерсон, той с пета чукна за Елвис Ману, който с левия крак отбеляза. След това разградчани тръгнаха напред, но до нов гол не стигнаха. Напротив – в края на мача Сантана влезе в краката на резервата Митко Митков, за което получи червен картон. Изгонен обаче беше и Иван Турицов от ЦСКА, получил втори жълт картон за реплика. Кабаков показа червен картон и на Любо Пенев.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.