„Лудогорец“ – на плейофите на Лига Европа

Чудо трябва да се случи, за да ни стигне „Лудогорец“ до плейофите на Лига Европа, след като разби на пух и прах уелския първенец ТНС – 5:0.


Разградчани поведоха още в 10-та минута. Тогава Козмин Моци даде великолепен диагонален пас към Чибота. Той се измъкна от Спендър и стреля, но в гредата. Харингтън се опита да избие, но го направи много нескопопсано и прати топката в собствената си мрежа – 1:0.
“Лудогорец” дръпна с 2:0 в 28-та минута. Тогава Кешерю се възползва от грешка на Дейвис и веднага изведе Чибота. Конгоанецът напредна, елиминира вратаря и без проблеми прати кълбото в мрежата. В 42-та минута Лукоки оформи класиката. Той се възползва от груба грешка на Харингтън, отне топката и с левия крак я прати неспасяемо в мрежата на ТНС.
Второто полувреме започна като първото – с шанс за „Лудогорец“. Пропусна го Кешерю, стрелял в аут. Резултатът стана 4:0 в 65-та минута. Тогава Чибота пробва удар, но бе блокиран. Топката обаче остана в него, той проби и подаде към Кешерю, който отблизо с десния крак прати кълбото в мрежата.
В 76ата минута реферът даде дузпа за „Лудогорец“. Икоко центрира, а с две ръце с топката игра Мериът. Зад кълбото застана Моци. Неговият удар от бялата точка бе отразен от вратаря, но при добавката той не сбърка – 5:0!
Победителят от този двубой ще срещне загубилия от двойката „Марибор“ – „Розенборг“, като почти сигурно това ще са словенците, които паднаха с в 1:3 първия мач у дома.
/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.