„Лудогорец“ е шампион за девети пореден път!

Доминацията на „Лудогорец“ в България продължава и Орлите са шампиони за девети пореден път!

Това стана факт, след като те победиха с 2:1 „Берое“ и събраха 65 точки, като по този начин са недостижими на върха 4 кръга преди края. Разградчани за пореден път написаха история и с това, че изравниха рекорда на ЦСКА от 1954 до 1962 г. по пореден брой титли.

Колкото до самия мач със старозагорци, треньорът на домакините Павел Върба заложи на обичайните заподозрени от последните мачове. Отново на пейката бе Клаудиу Кешерю, който има лека контузия, а нападението пак бе водено от Марселиньо.

„Берое“ поведе в резултата в 28-та минута. Тогава Фуртадо даде дълъг пас към Алиун Фал, който с лекота се пребори с Георги Терзиев и с левия крак мушна топката между краката на Владо Стоянов – 1:0 за гостите. След попадението „Лудогорец“ тръгна да търси изравнителен гол. Това стана в средата на второто полувреме. Тогава Октавио сбърка пред наказателното поле, топката се озова във Вандерсон, който даде за Каули. Бразилецът финтира Иван Минчев и с левия крак не остави шансове на Перниш – 1:1. Секунди по-късно пълният обрат бе пълен. Мавис Чибота проби отлично отдясно и финтира Ахмед Туба. Защитата на гостите не успя да спре конгоанеца, той си нагласи топката и с десния крак отбеляза. След това темпото на игра спадна. Защото Орлите знаеха, че и равният ги устройва, докато старозагорци добре знаеха, че много трудно вече могат да вземат нещо от Разград.

Сега пред „Лудогорец“ остава да вземе и друг рекорд на ЦСКА – по пореден брой мачове бе загуба. За софиянци са 36, а на разградчани – 32.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.