„Лудогорец“ дарява още 111 000 лв. за семейства в региона,  сумата е от мярката 60/40

„Лудогорец“ ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието, съобщи клубният сайт.

Очаква се средствата да бъдат получени по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. ПФК „Лудогорец“ отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение. Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са наредили на ръководството на клуба тези пари да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти ще се разчита на кметовете в региона.

„Лудогорец“ периодично се включва в благотворителни кампании. Вчера  екипът на отдел „Маркетинг и продажби“ зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

От клуба припомнят, че при тях в момента е в ход антикризистна програма. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма 60/40. От началото на 2020 г. са платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Уточнява се

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.