„Кортева Агрисайънс“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермери от Разградско

Водещата компания в селското стопанство „Кортева Агрисайънс“ представи днес пред земеделски производители, клиенти и партньори от областта портфолиото си при царевицата и слънчогледа в землището но село Езерче.

Домакин на мащабната демоплаформа „Портфолио Фарм 2021“ е една от водещите фирми в земеделския сектор в Лудогорието – фирма „Ветекс 4“ ООД.

На полето фермерите видяха нови и утвърдени слънчогледови и царевични хибриди от генетиката на „Пионер“, заложени и в различни гъстоти на отглеждане. Ценен опит, предимства и насоки споделиха с тях Пресиана Русева – регионален агроном на компанията за област Разград и екипът на „Кортева Агрисайънс“.

Иновативната компания представи в производствени условия своите предложения при пролетните култури, които тази година доказват своите качества в поредните тежки климатични условия в района на Разград. При слънчогледа бяха представени всички линолови и високоолеинови хибриди на компанията при трите технологии на отглеждане, както и два хибрида от конфекшън сегмента за изхранване на птици. Царевичните хибриди на полето са от групите на ранозрелост 230-490 по ФАО. Представени бяха и множеството иновативни решения в областта на растителната защита.

Демоплатформата е от отворен тип и е изградена така, че всеки фермер да може да разгледа обстойно и да проследи развитието на засетите хибриди през вегетацията на културите.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.