„Кортева Агрисайънс“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермери Северооизточна България

Най-новите и доказано подходящи за нашите условия хибриди царевица и слънчоглед в селекцията на бранда „Пионер“ представи днес водещата компания в селското стопанство „Кортева Агрисайънс“ пред земеделски производители, клиенти и партньори от Разградска област и Североизточна България.

Домакин на впечатляващата демоплаформа „Портфолио Фарм 2022“ в землището на село Езерче и тази година бе фирма „Ветекс 4“ ООД. На опитното поле на фирма „Ветекс 4“ – ярък пример за извеждане на иновативно и успешно земеделие, фермерите видяха най-новите стандарти и селекцията на бранда „Пионер“, коментира регионалният  агроном на „Кортева Агрисайънс“ за Разград Пресиана Русева.

Богатото портфолио тук включва 20 различни по ранозрелост царевични хибриди, над половината от които от емблематичната продуктова линия „Аквамакс“. Представени бяха и 11 хибрида слънчоглед от от Експрес технологията – с акцент върху новите попълнения P64LE166, LE168, P64LE162 и новият високоолеинов хибрид P64HE418. Обогатена е сортовата листа на Клиърфиилд плюс технологията, където предложенията са вече четири – P64LP130, P64LP146, P64LP170 и P64LP180.

Демоплатформата е от отворен тип и е изградена така, че всеки фермер да може да разгледа обстойно и да проследи развитието на засетите хибриди през вегетацията на културите.

* * * * *

Стабилността в постигането на високи добиви и при условията на засушаване  отведе „Кортева“ на първо място при продажбата на семена за пролетници. Тя е абсолютен рекордьор в извеждането на подобен тип платформи и демонстрационни полета в цялата страна.

Компанията залага множество подобни демоплатформи и полета, за да районира прецизна своите продукти. Затова и по-рано през седмицата се състоя още една среща на демонстрационно поле в землището на село Бисерци. Любезните домакини – сем. Шакирови – ЗП Юнзюле Шакирова се доверяват на на селекцията на „пионер“ всяка година и се ценен партньор при извеждането на демо опити. Екипът от специалисти  на водещата компания в земеделието сподели приложима информация и съвети, конкретно съобразени със специфичните особености на района на Кубрат.

/e-Razgrad/

Hits: 96

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.