Концерт и залесяване за Деня на социалния работник

Кметът Добрин Добрев бе официален гост на празничния концерт по повод на Световния ден на социалния работник 19 март.

В проявата участваха потребители на социалните услуги в община Разград, с песни, танци и стихове те честитиха празника на хората, които се грижат за тях. Инициативата се провежда в Разград от 2016 г., това бе шестото издание на концерта, като няколко години бяха пропуснати заради COVID-пандемията, уточнипа от пресслужбата на местната администрация.

В приветствието си към социалните работници от 12-те социални услуги, които се предоставят на територията на общината, Добрин Добрев заяви, че социалната работа е призвание, защото, за да помагаш на хора в нужда, се изисква много труд, безсънни нощи, стрес и грижи, за да се свърши добре работата и потребителите да не усещат, че са група, която има нужда от специализирана подкрепа. Кметът бе категоричен, че Община Разград ще продължи да е партньор на всяка социална услуга и на всяка социална инициатива на територията на общината. Увери, че ще продължи работата по подобряване на материалната база на социалните услуги и на условията за работа и живот. Впечатлен от продукцията, представена от талантливите потребители на социални услуги, Добрин Добрев предложи през есента в Разград да се организира събитие – фестивал или изложба, на което местните социални услуги да представят постиженията на потребителите си, резултат от работата на социалните работници. „Имаме какво да покажем на останалите общини“, заяви Д. Добрев.

Гости на концерта бяха и: областният управител Владимир Димитров, зам.-кметът Елка Неделчева, зам.-областният управител Ивелина Игнатова, директорът на „Социално подпомагане“ Росица Бончева, директорът на БЧК д-р Милена Кехайова.

След  концерта потребители и служители се почерпиха с празнична торта, подарък от Община Разград.

А днес потребители и служители от социалните услуги засадиха 12 чинара в парка. В залесителната акция се включи и ресорният зам.-кмет Елка Неделчева.

Голяма част от потребителите на социалните услуги посещават често парка за отдих и теренно лечение, затова бе взето решение за включване на това събитие в празничната програма за Деня на социалния работник. Всяко дръвче е символ на социалната услуга, при следващите си посещения потребителите и служителите в услугите ще поливат фиданките и ще следят за тяхното развитие.

Видът на фиданките е съобразен с експертни препоръки за подходящи за паркови условия дървета по отношение на коренова система и израстване, а мястото е избрано в район, в които наскоро бяха премахнати изсъхнали дървета.

„Всяка социална услуга засади по едно дръвче, което да напомня след години за това, което се е случило, а потребителите, когато се разхождат тук, с гордост да отбелязват, че имат принос в този прекрасен парк, в който се намираме“,каза Елка Неделчева в края на събитието.

Алеята на социалните услуги е в близост до чешмата в парка.

По-рано през деня потребители на част от социалните услуги подариха на институции, с които си сътрудничат, украсени от тях химикалки. Посетиха и Община Разград, където поздравиха служителите и ръководството на местната управа и с настъпилата пролет. Зарадваха с подаръци и ученици в няколко разградски училища.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.