Конкурс за класове в училище за най-атрактивно отбелязване на празник през март

Четвърти поред конкурс за класови дейности обявяват Община Разград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Според правилата на конкурса инициативите в него трябва да са по една от специалните дати за месец март от превантивния позитивен календар на Комисията за 2024 г.

Този календар се издава от Местната комисия от 8 години. На неговите пъстроцветни страници всяка година с атрактивен дизайн се отбелязват празнични дати, свързани с човешките ценности и положителни събития. През март 2024 г. в него са отбелязани: 1 март – Баба Марта, 8 март – Световен ден на съня, 20 март – Международен ден на приказките и Международен ден на щастието, 27 март – Международен ден на театъра. Календарите се предоставят на всички паралелки в училищата в общината, както и на извънучилищните форми. От 4 години се провежда и конкурс за класови дейности по календара.

Тазгодишният награден фонд е в общ размер 5000 лв. В конкурса могат да участват паралелки в две възрастови групи – 1-4 и 5-7 клас. Организираните събития трябва да бъдат изпратени в текст, снимки и клипове чрез класния ръководител на мейла на Местната комисия – okbppmn_proekti@abv.bg.

/e-Razgrad/

Hits: 43

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.