Коледният базар влезе и в Новия театър, довечера започват кратките коледни концерти „Под елхата”

Коледният базар, организиран от Община Разград, влезе и в Общинския културен център.

Във фоайето на Новия театър от днес можете да си купите коледни сувенири, изработени от деца от Разград. Оформени са щандове на сръчните възпитаници на ЦУТНТ, както и на ученици от ПГИ ”Робер Шуман” и ПГО ”Станка Николица Спасо-Еленина”. На щандовете са и две книги – най-новата на младата поетеса Кристислава Иванова „Нов свят” и „Гатанки в рими” на наскоро починалия педагог Веселина Йотова. В по-късните часове появят и вкусотии, приготвени от децата от кръжока „Млад кулинар” в ЦУТНТ.

Към базара на открито на площад „Независимост” се присъедини и още една социална услуга – Център за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА”, техните произведения могат да се закупят от една от дървените къщички.

Нов елемент и в културната програма за Коледно-новогодишните празници на Община Разград стартира днес. Всяка вечер в 17.30 ч. от днес до петък, 23 декември включително, на площад „Независимост” ще се провежда кратък коледен концерт под надслов „Под елхата”. Тази вечер ще може да видим и чуем талантите от ЦРД: Текин Зекериев от Школата по поп пеене, Градски мажоретен състав, Коледарска дружина и ДТФ ”Хорце”. Утре в 17.30 ч. е краткият концерт на Капанския ансамбъл, в сряда – на ДТА ”Лудогорче”; в четвъртък – на ДТА ”Капанче”, в петък – на хор „Железни струни”.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.