Коледните вълшебства на Театрално-танцова формация „Пулс“ 

Артистите и танцьорите от ТТФ „Пулс” към Сдружение с нестопанска цел ”Подпомагане и поощряване на деца таланти – Вега” ще приключат творческата 2019 г. с мащабна благотворителна кампания. Предстоят им поредица от изяви:

От 2.12. е открита изложба базар на детски ръчно изработени картичка, идеята за която е продължение на една миналогодишна инициатива, подсказана от тяхната приятелка – художничката Таня Грозева.

На 10.12. от 18.00 ч. формацията ще представи спектакъла „Вълшебното дърво” по Джани Родари, а на 13.12. ще се проведе традиционният коледен бал на Театрално – танцова формация „Пулс”.  Всичко това ще се случи в салона на кино „Арабелла” и всички са поканени. По късно, от 16.12. до 20.12. артистите ще посетят редица детски градини и училища в малки и отдалечени от средищния център села и градчета, където по разбираеми финансови причини професионалните театрални състави и други организации се въздържат да ги посещават. Представленията на формацията ще бъдат напълно безплатни, защото както казват самите танцьори, всеки има право да бъде щастлив и зарадван от Дядо Коледа.

С благотворителната кампания от изложбата – базар, спектакъла и коледния бал, членовете на ТТФ „Пулс” подават ръка на талантливи деца в неравностойно положение, деца в риск, сираци и полусираци, като им осигуряват квалифицирано обучение в съвременни танцови техники, достъп до професионална сцена, участия в конкурси, фестивали и турнета. Средствата ще се събират от продажбата на картички, билети и куверти, както и поставената за целта кутия във фоайето на кино „Арабелла”.

Това не е първата проява на благотворителност на формацията. Преди няколко години проектът „С танца чувствам, мисля, творя” предостави на публиката два спектакъла: „Облачното дете” и „Дядо Коледа пристига”, като събраните средства послужиха за развиването на танцовите способности на 4 деца от Центъра за настаняване от семеен тип в Разград. През месец юни заключителният концерт на ТТФ „Пулс” беше посветен на таланта на малката поетеса Кристислава – „Приказката на Криси“. Благодарение на събраните средства нейната стихосбирка „Приказка нова, вълшебна творя“ стана факт, а мечтата ѝ да се докосне до танцовото изкуство се сбъдна. Днес тя и братчето ѝ са част от състава на групата.

Още една година по – рано децата вдъхнаха кураж и помогнаха на друга тяхна танцьорка да преодолее трудно и скъпо лечение, и ѝ осигуриха възможност да участва заедно с цялата формация на фестивала „Егейско слънце” в  Мармарис, Турция. А тя вече има и солови изпълнения, включени в представителния репертоар на формацията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.