Коледна вечеря за пенсионер в нужда – епизод втори

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово, за втора поредна година стартира кампанията “Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда”, съобщи един от организаторите Айлин Джеляйдинова.

Инициативата в помощ на възрастни от община Разград е на гражданското сдружение „Бъди човек – Разград“. Желаещите могат да се включат с дълготрайни хранителни продукти – различни варива, консерви, брашно, олио, захар… Приемат се и ваучери, с които непосредствено преди раздаването на хранителните пакети да се купят и малотрайни продукти. Те трябва да бъдат занесени на ул. „Петко Славейков“ 6, бл. Б, офис 19, ет. 5, новата сграда срещу Дома на учителя. Има и телефони за връзка: Нергис – 0897833799; 0897838376 – Айлин, а и Фейсбук страницата “Бъди човек – Разград”.

Миналата година бяха раздадени над 500 кг хранителни продукти на 135 домакинства в общината.

Доброволци на „Бъди човек – Разград” ще раздават събраните хранителни продукти в две поредни недели на декември при спазване на всички противоепидемични мерки по списъците с хората от миналата година, но допълнени и с имената още възрастни хора в нужда.

Ако познавате пенсионери в нужда, които не са били включени миналата Коледа, можете да дадете адрес, телефон и имена за връзка. „А можете просто да напазарувате и да им занесете продуктите или да ги оставите пред вратата им. Нека заедно не оставим нуждаещ се пенсионер без коледна вечеря!“, апелират организаторите.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.