Коледен базар в Кубрат за деца в неравностойно положение

Община Кубрат, Средно училище „Христо Ботев“, Професионалната гимназия в града, Основно училище „Христо Смирненски“, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания и Центърът за подкрепа и личностно развитие откриха в сградата на местната администрация благотворителен Коледен базар в подкрепа на деца. Това съобщиха от пресслужбата на Общината в лудогорския град.

На щандовете има сувенири, изработени от деца, желаещи да донесат радост в навечерието на Коледа и Нова година: ръчно изработени картички, играчки, свещи, сурвакници, апликации, сладки и много други вкусотии, които могат да бъдат купени като подаръци за близки и познати. Има и кутия за набиране на средства.

Благотворителният базар ще е отворен до 22 декември. Кметът Алкин Неби приветства инициативата и призова всеки, който има възможност да подкрепи добрата кауза. Събраните средства ще зарадват деца в неравностойно положение с изяви в науката и спорта.

Междувременно кубратският градоначалник се срещна с децата в неравностойно положение и им подари от Общината  коледни ваучери. В обръщението си кметът Неби пожела за Новата 2023 година на всички най-вече здраве и щастие и ги призова да тачат родния край и да не го напускат.

Поздравления бяха отправени също и от председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. Коледни ваучери и лакомства получиха общо 68 деца от населените места на община Кубрат.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.