Книжка със стихове и гатанки – подарък от кмета за всички първокласници

И тази година ще бъде спазена традицията всички първокласници в община Разград да получат подарък от кмета на своя първи учебен ден, съобщиха от местната администрация.
361 книжки със стихове за деца и български народни гатанки и със специално послание от Добрин Добрев са подготвени за децата, които на 16 септември ще прекрачат за пръв път училищния праг. Изданието „Ало, ало, слънчице“ с автор Райна Пенева ще очаква малчуганите на чиновете им в първия учебен ден.
„Мило дете, училището ще те поведе по пътя на знанието, а знанието – по пътя на успеха. Убеден съм, че с много упоритост и старание ще успееш да бъдеш добър ученик. Нека тази книжка бъде мил спомен за един незабравим ден – първият учебен ден в родното училище! Мечтай, усмихвай се, учи се, защото светът е в твоите ръце. Вярвам в теб и ти желая много късмет и успехи. На добър час в първи клас!“, се казва в посланието на градоначалника.
По обобщена информация от отдел „Образоване, младежки дейности и спорт“ в Община Разград до 5 септември в петте основни училища в града и СУ „Христо Ботев“ са записани 303 първокласника, а в останалите населени места – 58. По 4 паралелки са разкрити в ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Н.Икономов“, 3 – в ОУ „Н.Й.Вапцаров“, 2 – в ОУ „Ив.С.Тургенев“, по 1 – в ОУ „Отец Паисий“ и СУ „Христо Ботев“, по 1 са и в училищата в селата.
Миналата година първокласниците са били повече – 422.
/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.