Кметът на Разград обяви понеделник за неучебен ден

На основание на Закона на предучилищното и училищното образование и във връзка със заповедта на областния управител за обявяване на бедствено положение на територията на областта

заради продължителен и интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания днес кметът на община Разград Добрин Добрев издаде заповед, с която 27 ноември, понеделник, се обявява за неучебен за всички училища на територията на община Разград, както и за детските градини в селата. Заповедта е публикувана на сайта на Община Разград, съобщиха от пресслужбата на мастната администрация.

Междувременно продължава работата по отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка. Добрин Дообрев направи втори оглед на основни пътни отсечки в града. Установено бе, че пътят към болницата е разчистен, почистено е околовръстното към жк „Орел“, както и бул. „Априлско въстание“, „Странджа“, „Княз Борис“ и други основни улици. Кметът извърши оглед и на състоянието на пътищата в жк „Орел“.

Общо 14 машини продължават разчистването в рамките на областния град, техника има и по общинските пътища Със снегопочистваща машина бе осигурено придвижване на автомобила, който доставя храната в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно, доставена бе храна и в Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Получен бе сигнал за 16 деца, останали в хижата на Община Разград в местността Пчелина. С помощта на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на работници от „Паркстрой“ в момента се осигурява пък към тях, заради нападали  клони и дървета на шосето.

Работници от „Паркстрой“ и „Ремонстрой“ са ангажирани с разчистването на улици и тротоари в града от паднали клони и дървета. Служителите от „Синя зона“ също ще се включат в почистването и утре няма да се събират такси за ползване на зоната. От „Столово хранене“ осигуриха чай за полицаите от шестте КПП-та на изходите на града.

По информация от „Топлофикация“ парното е възстановено навсякъде с изключение на жк „Васил Левски“, където работата по отстраняване на аварията продължава.

Работи се и по отстранява не авариите с електро- и водоснабдяването по населени места.

Община Разград отново призовава гражданите да не излизат без необходимост, да подават своевременно сигнали за установени проблемни участъци и да почистят снега пред домовете си.

/e-Razgrad/

Hits: 67

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.