Кметът дава на прокуратурата бившия директор на Капанския ансамбъл

В специално видеоизявление кметът на Разград Денчо Бояджиев заяви, че предава на прокуратурата бившия директор на Капанския ансамбъл Светослав Митев. Мотивите са резултатите от вътрешната ревизия, според които доскорошният директор на ансамбъла е подписвал допълнителни споразумения по трудови договори сам със себе си или чрез зам.-директора на формацията с единствена цел – повишаване на възнагражденията – своите и на членовете на семейството си, които също работят в ансамбъла.

В изявлението си Денчо Бояджиев изрично подчертава, че договори и анекси по тях с директора на ансамбъла може да подписва само неговият работодател – кметът на Разград.

Заплатата на съпругата на Митев е близо 40% по-висока от заплатите на останалите балетисти в състава. Синът на Митев е редовен студент, назначен е на половин щат, но е получавал възнаграждение за пълно работно време, както и командировъчни при пътувания.

Митев е представял в счетоводството и поправяни командировъчни „…които касаят горива. Командировките са извършвани с личен автомобил, общата сума за горива и дневни не се ангажирам да обявя, но варират от 200 до 460 лв. на командировъчно“.

Останалата част от заключенията на вътрешната ревизия може да видите в пълното видеоизявление на Денчо Бояджиев ТУК.

То идва малко преди  разрешения от него мирен протест на част от състава в подкрепа на доскорошния директор. Според разрешението протестът ще е от 9.00 да 11.00 часа пред ОбКЦ с не повече от 10 души и при спазване на всички противоепидемични мерки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.