Клоп за двата мача за 24 часа: Не можем да продължаваме по този начин

А от 23 ноември до 2 януари “Ливърпул” ще има 12 срещи за 37 дни в три турнира

Мениджърът на “Ливърпул” Юрген Клоп заяви, че “не можем да продължаваме по този начин”. Думите му дойдоха в контекста на решението клубът да има два официални мача на повече от 5000 км един от друг за 24 часа.

“Трябва да намерим решения. Проблемите са очевидни. Всяка година правим едно и също. Някои го намират за забавно – “пет мача за три дни, нека видим какво ще стане”, заяви Клоп след победата с 2:1 срещу “Генк” в Шампионската лига.

На 17 декември “Ливърпул” играе с “Астън вила” в четвъртфиналите за Купата на лигата, а ден след това има мач от световното клубно първенство в Катар. Първоначално Клоп предупреди, че червените могат да се оттеглят от Купата на лигата, ако не се намери нова дата. Във вторник клубът съобщи, че ще използва два различни състава, за да могат мачовете да се изиграят.

 

От 23 ноември до 2 януари “Ливърпул” ще има 12 срещи за 37 дни в три турнира.

“Искаме ли да създаваме неприятности за ФИФА и Английската футболна лига? Вероятно не и уважаваме турнирите. Играеш на световното клубно първенство, само ако спечелиш Шампионската лига, а това не става пет милиона пъти в живота ти и затова трябва да уловиш тази възможност”, посочи германецът.

Клоп припомни предишни случаи със сходни казуси и заяви, че според него е безсмислено полуфиналите в Купата на лигата да са в два мача.

Би Би Си написа, че има два полета от Бирмингам и Лондон до Доха, с които е възможно привърженици на “Ливърпул” да посетят и двата мача за 24 часа.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.