Клаудиу Кешерю и Козмин Моци остават в „Лудогорец“

Голмайсторът на „Лудогорец“ Клаудиу Кешерю и железният бранител Козмин Моци подписаха нови договори с „Лудогорец“, обяви клубният сайт.

Във вторник румънският национал и ръководството на българския шампион успешно финализираха преговорите и Кешерю парафира новия двугодишен контракт.

“Много съм щастлив, че ще продължа кариерата си в Лудогорец”, заяви Клаудиу Кешерю. “Вече пет години съм в клуба и го чувствам като роден. Вярвам, че със съотборниците ми имаме още какво да дадем на „Лудогорец“. Нямаме търпение да се поднови първенството и да се преборим за деветата титла. Има голяма вероятност да завърша кариерата си на футболист в клуба”, допълни нападателят.

И железният защитник Козмин Моци ще продължи кариерата си в „Лудогорец“, след като се договори с ръководството и подписа нов договор

“Щастлив съм, защото „Лудогорец“ е отборът на сърцето ми”, заяви Моци. “Искам да поставим една звезда над емблемата на фланелките, спечелвайки десет титли. Това е голямата ми цел. Ще завърша кариерата си в клуба”, обеща румънският бранител.

* * *

Клаудиу Кешерю дойде в „Лудогорец“ през лятото на 2015 година от катарския „Ал Гарафа“. Преди това нападателят е носил екипите на румънския „Стяуа“ и френските „Либурн“, „Тур“, „Анже“, „Бастия“ и „Нант“.

За близо пет години в „Лудогорец“ Кешерю отбеляза 120 гола в над 200 мача в българския шампионат и европейските клубни турнири.

* * *

Козмин Моци е в „Лудогорец“ от  2012 г. от румънския „Динамо“ (Букурещ). Бранителят е осемкратен шампион с Орлите, двукратен участник в групите на Шампионската лига и четирикратен участник в групите на Лига Европа. Моци има огромна заслуга за първия пробив на „Лудогорец“ в най-силния клубен турнир през 2014 г., когато спаси две дузпи в плейофа срещу румънския шампион „Стяуа“. Този негов подвиг накара ръководството на клуба да кръсти една от трибуните на стадион “Хювефарма Арена” на негово име.

За девет сезона с екипа на „Лудогорец“ Козмин Моци изигра 275 мача във всички турнири и отбеляза 34 гола.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.