Кацаров ще отмени мерките при масова ваксинация на хората над 60 г.

УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ УЧАТ ПРИСЪСТВЕНО ДО ПОСЛЕДНИЯ ВЪЗМОЖЕН МОМЕНТ – ВЛИЗАНЕ НА СТРАНАТА В Т. НАР. “ТЪМНОЧЕРВЕНА ЗОНА”

На въпрос за въвеждане на задължителна ваксинация срещу COVID-19, здравният министър Стойчо Кацаров обясни пред БНТ, че е възможно да бъдат обсъдени мерки, които да повишат сигурността за определени категории хора, като не е задължително това да е ваксинация, а може да е тест. Все пак намекна, че е добре всички в домовете за възрастни хора например да бъдат ваксинирани.
Кацаров изрази готовност да отмени всички действащи противоепидемични мерки, в случай че хората над 60 години се ваксинират масово. Той добави, че всички медицински препарати имат странични ефекти, като ваксините са тези с най-малко такива. Кое друго лекарство е изпитано на над 5 млрд. души, попита той, визирайки броя на световното население, вече имунизирано срещу COVID-19. Да не се ваксинираш е хазартно отношение към живота, каза министърът на здравеопазването.
Кацаров каза, че няма да допусне линейки с пациент с коронавируса да обикалят болници в търсене на свободни легла и хора да умират по стълбите, каквито случаи имаше при първата по-сериозна вълна на заболеваемост през есента на 2020 г.
Учениците ще учат присъствено до последния възможен момент – влизане на страната в т. нар. “тъмночервена зона” (където новите заболели за период от две седмици са над 500 души на 100 хил. население, припомни Кацаров. Такъв е и планът, представен от образователното министерство. Към настоящата седмица редица области в страната са в червената зона, където заболеваемостта е между 250 и 500 нови заразени на 100 хил. население за период от 14 дни.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.