Капанският ансамбъл участва във Вечер на ансамблите от Североизтока в Търговище

СЛЕД ОТМЯНА НА ПАНДЕМИЯТА ИЛИ СЛЕД ЗИМАТА, ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОРМАЦИИ ОТ РАЗГРАД, ДОБРИЧ И ТЪРГОВИЩЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ СЪВМЕСТНО ТУРНЕ ИЗ СТРАНАТА

В Търговище бе третият от поредицата концерти „Вечер на ансамблите от Североизтока“. Спектакълът на Капанския ансамбъл, ПФА „Добруджа“ и ПФА „Мизия“ преди това бе представен в Добрич и Разград.

Последователно на сцената на Драматичния театър в Търговище артистите от трите формации показаха най-доброто от репертоара си, с акцент на своите етнорегиони и разходка из всички фолклорни области на България.

Майсторските изпълнения на певиците, музикантите и танцьорите бяха бурно аплодирани след всяко изпълнение, а на финала – и със ставане на крака и покана за ново гостуване.

Кошници с цветя и поздравителни адреси и за трите ансамбъла имаше от кмета община Търговище д-р Дарин Димитров и от областния управител на Търговище Митко Стайков, а цветя – от читалища, институции и танцови клубове от цялата област.

Поздравителните адреси получиха ръководителите на Капанския ансамбъл Кънчо Върбанов, на „Добруджа“ – Стоян Господинов и на домакините от „Мизия“ – Любчо Василев.

След отмяна на пандемията или след зимата, професионалните формации от Разград, Добрич и Търговище ще организират съвместно турне из страната.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.