Кандидат за концесията на летище “София” предлага да построи и национален стадион

Изграждане на нов национален стадион включва предложението на единия от кандидатите за концесията на летище “София”.

Консорциумът “Витоша”, в който влизат Manchester Airports Group (MAG) и нейният партньор Beijing Construction Engineering Group (BCEG), планира “независима и допълнителна инвестиция на стойност от 600 милиона евро, която е извън обхвата на основната инвестиционна оферта от близо 1.5 милиарда евро”, се казва в информация до медиите от агенцията, която обслушва „Витоша“.

Консорциум Витоша предлага да вземе дейно участие в развитието на Airport City Sofia (Летищен град София), който ще включва нов национален стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4), подкрепен от търговска зона, магазини, зона за отдих и логистични съоръжения, за да се създаде допълнителен бизнес зони София, както и такива за развлечения.

Проектът предвижда новият стадион да бъде мултифункционален, напълно подходящ за националните отбори по различни видове спорт, световни спортни състезания, както и концерти и фестивали. Той може да бъде завършен навреме, за да бъде използван при евентуално одобрение на домакинството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г.

Целта е Airport City Sofia да бъде до летището и да е в близост до метрото.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.