Камера засече гонка между „Дачия“ и „Рено Меган“ със 145 км/ч. край Езерче

33 са били катастрофите през октомври в Разградска област. Осем от тях тежки,  без загинали, ранените са девет. Това бе обявено на брифинг в ОД на МВР.

В сравнение със същия период на 2018 г.,  пътно-транспортната обстановка се е влошила по отношение на настъпилите тежки катастрофите и ранените, въпреки че общият брой на сблъсъците е намалял. Сравнено обаче с предходния месец, се наблюдава значително подобрение по всички показатели. През септември са възникнали 48 катастрофи, от тях 15 тежки с трима загинали и 18 ранени.

През октомври са констатирани и заснети общо 1125 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС. Ето челната тройка на „рекордьорите“:

– На 3 октомври в 13.57 ч. в Цар Калоян,  водач с „Мазда Премаци“ с варненска регистрация се е движил със 112 км/ч, при ограничение на скоростта за населено място от 50 км/ч.;

– На 18 октомври в 10.19 ч. по пътя след разклона за с. Езерче в посока Цар Калоян, „Дачия“ с варненска регистрация профучава с 144 км/ч., при ограничение на скоростта от 90км. в извън населено място;

– В същата минута през мястото прелита и  „Рено Меган“ с варненска регистрация със 145 км./ч.

На брифинга бе представено и състоянието на криминогенната обстановка през октомври. Общо през месеца са разкрити 55 престъпления. Установените извършители са 55 лица (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 33% имат и предишни криминални прояви, а 40% са безработни.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.