Как да носите суичър – моден гид за бунтари

Мъжките блузи с качулки се завръщат с пълна пара. Суичърите, както сме свикнали да ги наричаме тук, заеха толкова основно място в гардероба на мъжете, че дори привържениците на строго елегантния стил си позволяват да обличат понякога блуза с качулка.

На кого обаче е хрумнала идеята да зашие качулка на блуза? Отговорът не е труден – хрумнало е на голяма американска компания за производство на спортни дрехи през 30-те години на 20-ти век, в Ню Йорк. Решили, че би било много удобно за спортистите и работещите на открито да се предпазват от дъжда и вятъра, но без да се затоплят излишно, като слагат допълнително яке. И така, сякаш за една нощ, се ражда суичърът с качулка. През 70-те години този модел блузи се превръща в униформа за хип-хоп общността. През 80-те и скейтърите ги припознават като свои, а през 90-те пънковете превръщат суичърите в бунт. Сега няма значение нито каква музика слушате, нито какви виждания за живота имате – всички носим суичъри, защото са удобни, топлят и ни помагат да изглеждаме добре, с лек бунтарски полъх. Има ли как да се избяга от „развлечения“ вид, който придават суичърите? Възможно ли е един мъж да изглежда и стилно, и бунтарски едновременно? Разбира се, че може. Ето как:

 

Суичър по мярка

Обичайно суичърите се избират по модела „колкото по-голям, толкова по-добре“. Ако обаче искате да изглеждате строен, а не отпуснат, отделете време да изберете блуза с качулка, която да ви е по мярка, а не по-голяма.

Нека ръкавите обхващат ръцете ви така, че да ги подчертават небрежно. Ръкави като платна на лодка не ви вършат добра услуга.

Дължината на суичъра трябва да е до максимум до средата на ципа на панталоните. Ако е по-дълъг, ще изглеждате като джуджето Гимли, без значение колко сте високи.

Стремете се материите да са естествени, а добавката от еластан да е до 20-30%. Той ще запази за дълго формата на дрехата ви, но няма да я направи да изглежда евтина.

 

Суичър и дънково яке

Има нещо магическо в дънковото яке. Вече няколко десетилетия то е свързващото звено между спорното и елегантното. Сложите ли дънково яке върху спортната си блуза с качулка, моментално ставате по-елегантен, без усилия.

Единствено условие е суичърът да не е с цип и да не е от дебела материя, за да не изглеждате претрупани с дрехи.

 

Суичър и панталони

Направете си експеримент. Облечете суичър и долнище на анцуг. След това сменете само долнището с черен панталон тип чино. Разликата е огромна, нали? А ако смените и маратонките с кецове на бос крак, се превръщате от изморен спортист в елегантен бунтар.

 

Суичър и грейка

Разчупете външния си вид като облечете ярка цветна грейка върху суичъра. Редуването на цветове и текстури ще ви направи да изглеждате по-елегантен, макар и облечен като за спорт.

 

На финала ще ви споделим и няколко малки трика за запазване на суичърите за по-дълго време като нови:

– Перете ги винаги обърнати наопаки и закопчани;

– Сменете връзките на качулката, ако са захабени или разшити. Става лесно, като закачите на новата връзка безопасна игла и я вмъкнете в улея за връзките;

– Не пълнете джобовете с всевъзможни вещи, защото платът се протрива, а вие изглеждате по-обемист, отколкото сте.

Голям избор от различни модели суичъри има тук: https://www.bolf.bg/bul_m_Мъжко-облекло_Мъжки-суитшърти-14803.html

Спонсорирана статия

Hits: 95

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.