Как да изберем дамско портмоне?

Модните тенденции не подминават сегмента на дамските портмонета. Всъщност, там ври и кипи. Ето какви са новостите и как да изберем перфектния аксесоар за ежедневно ползване, но и за елегантна нотка към стила ни.

Красиви, практични, изненадващи – всички обичат портмонетата, а моментът на подреждането им за първи път е повече от приятен. Тези многофункционални аксесоари не просто побират пари, лични документи и карти – модните дизайнери ги превръщат в произведения на изкуството. Няма нищо по-хубаво от аромата на естествена кожа, обгръщащ най-ценните ни притежания в луксозна прегръдка. Или пък от допира до позлатената верижка, металните лога и звука на капсите, с които отварянето на портмонето се превръща в дневен ритуал.

По-големите и обемни дамски портмонета държат лидерството, защото представляват чудесно място за съхранение на визитки, подаръчни ваучери, семейни снимки, талисмани и какво ли още не. Такива модели ще намерите в колекциите на големите вериги, сред които и ССС. Също там ви очакват и изненадващи алтернативи. От малки дизайнерски портмонета до бохемски меки модели с цип и едно или две вътрешни отделения – в това изобилие се крие и вашият перфектен избор.

Повече минимализъм, повече цвят

Тенденцията за “изтъняване” на портмонетата се засилва в последните сезони. Тънкият профил е перфектен предимно на дебитни и кредитни карти. Добавените щипки за пари стават модерни и привлекателни за много жени поради безопасността. Предлагат се и комбинирани варианти от портмоне и калъф на смартфон, но засега те са по-търсени от младите потребители.

Под “традиционни” имаме предвид портмонета с множество отделения за карти, вътрешни джобове и за монети. Вътре всичко има точно място. Те не са непременно пригодени за специални цели или събития, но са перфектни за ежедневието. Добавянето на верижка за носене на ръка е една от новостите. Това ви дава допълнителна гъвкавост и сигурност, а някои модели са толкова ефектни, че може да ги объркате с клъчове или мини чанти.

Ретро тенденцията пък връща меките портмонета с торбеста вътрешност, за да поберат не само пари, но и ключове, а защо не и червило. Текстилните материи сякаш се завръщат с гръм и трясък, но меката кожа, особено съединена с едри и контрастни шевове, ще ви отличи от останалите. Този тип аксесоари са по-достъпни, по-забавни и непринудени.

Поради разнообразието от материи, размери и функционалности, портмонетата са още един начин за дамите да изразят себе си. Ето защо модната индустрия непрекъснато ни изненадва, а освен класиките, в колекциите на водещите магазини като ССС настъпват и аксесоари с нестандартни размери, металически цветове и щампи.

Инвестирайте в качество – парите ви го заслужават

Изборът на портмоне може да е сложен, но никога няма да сбъркате с естествена кожа, независимо дали твърда или мека. Елегантната визия и трайността й ще гарантира дългата употреба на аксесоара и ще го защити от износване и скъсване. Без значение от конкретния стил, който предпочитате, един добър портфейл трябва да издържи от пет до десет години. Освен от кожа, новите варианти също са налични, като например металните портфейли от титан с иновативна система за плъзгане на карти и защита, но засега те по-скоро се развиват в мъжкия сегмент.

Когато портмонето се използва като моден аксесоар, цветът е също толкова важен, колкото  материалите и изработката. Съвременните жени не са привлечени от скучни и консервативни продукти, а от качествени, атрактивни, стилни аксесоари, които предизвикват радост. Кафявото е класически цвят за портмоне, а светлите му тонове са хит. Популярността на черния цвят не спада, особено в премиум сегмента. Все по-търсено е зеленото, особено цвят лайм, защото символизира изобилие и новост. Пастелно жълто, цвят горчица и оранжево са другите фаворити за дамите с по-дързък характер.

Разгледайте колекцията на ССС за вдъхновение и идеи за портмонето, което искате да носите всеки ден.

Hits: 36

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.