Кабинетът „Главчев 2“: Три промени в състава на служебното правителство

ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ НА 27 ОКТОМВРИ

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, който е и настоящ премиер, представи проектосъстава на служебния кабинет пред президента Румен Радев. Държавният глава го одобри и съобщи, че още утре сутрин ще издаде указ за назначаване на предложеното правителство и за провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Предложеният от министър-председателя Димитър Главчев състав на служебен кабинет включва три промени – МВР, МВнР и МТС: Атанас Илков, Иван Кондов и Красимира Стоянова.

След представянето на списъка президентът Румен Радев поздрави Димитър Главчев за вслушването в призивите и очакванията на обществото за  намаляване на политическото напрежение и засилването на гаранциите за провеждането на честни избори. И допълни, че утре сутрин ще издаде указ за назначаване на предложеното правителство. „Очаквам още същия ден то да положи клетва пред Народното събрание. Също така утре ще издам и указ за провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври“, заяви президентът.

Задачата, която получи служебният премиер от президента миналата седмица, беше да предложи правителство около, което да няма съмнения за политическо влияние и което да гарантира честни избори. „Румен Радев няма да приеме служебен кабинет с участието на Калин Стоянов“, обяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

/е-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.