И полицаите в Разград излязоха на протест

И полицаите от Разградско излязоха на предупредителен мълчалив протест. Със знамена, плакати, транспаранти и включени фенерчета на телефоните си те обявиха ясно, макар и без речи и декларации, исканията си за по-високо възнаграждение.

Организирани от Синдикалната федерация на служителите в МВР цивилни и униформени пожарникари и полицаи от Разград, Кубрат, Исперих и Лозница се събраха на площада пред Новия театър в Разград в ъгъла срещу сградата на ОД на МВР.

Протестът и тук е провокиран от правителственото решение, с което през септември заплатите на 34 държавни структури, работили на първа линия срещу COVID-19, бяха увеличени с до 30 % със задна дата от 1 август. МВР обаче не беше включено в този списък, въпреки че от началото на извънредното положение полицаите са сред най-натоварените държавни служители – и на КПП-тата през зимата и по спазването на противоепидемичните мерки – от носенето на предпазни маски до контрола на карантинираните. Над 100 дни и нощи те са ангажирани и с обезпечаването на обществения ред и охраната на протестите срещу правителството и главния прокурор.

На мълчаливия митинг тази вечер стана ясно, че министърът на вътрешните работи е поканил на разговори на 2 ноември /понеделник/ представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Ако резултата от тях обаче не ни задоволят, ще бъдем на националния протест на 8 ноември в София, категорични са полицаите.

Припомняме, че миналата седмица полицейски протести се проведоха във Варна, Кърджали, Пловдив и Бургас. А в Русе участваха и полицаи от Разградско.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.