Ицо Хазарта: Не бих станал министър на културата, опитът ми не стига!

“Имах предложение да вляза в изпълнителната власт. Причината да не го приема, е че познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там”.

Това заяви пред Нова тв Христо Петров, известен като Ицо Хазарта след като стана депутат.
На въпрос дали би станал министър на културата, той отговори: “Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”, уточни депутатът.
Той разказа, че е бил подкрепен от приятелите си. “Повечето от тях знаят истинската цена, която ще трябва да платя. Това е важно за мен”, отбеляза музикантът.
Христо Петров заяви, че също се е колебаел дали да приеме. “Дадох си сметка, че ако откажа, ще съжалявам цял живот. След като приех, отново това се случва. Така че всичко е наред”.
По думите му, е голяма отговорност за него да стане депутат, защото хората, които са гласували за него, искат той да ги представлява, а това не е лесно.
“Когато президентът произнасяше своята реч, наблюдавах една група отляво до мен. Едни си приказваха, друг търсеше нещо в носа си. Човек изпада в особено положение, когато гледа това. Представяш си, че народните представители са някакво високо ниво, но няма кака да очакваш, ако това е високото ниво, тези отдолу ще са различни”.
Ицо Хазарта коментира, че е срещнал много интересни хора. “Направи ми впечатление, че ДПС имат депутат, който е охранител. Когато някой от ДПС отива до тоалетната, той отива с него. Той е депутат, с депутатска заплата, а е охранител. Опитайте се да кажете нещо такова на някой германец или французин. Искам да видя изражението му”.
Рапърът допълни, че приоритет му е образованието. “Другите сектори са безсмислени, ако не осъзнаем, че трябва да инвестираме най-много в образованието”. Той коментира и начина на написване на новите учебници: “Резултатите го показват, стават все по-зле всяка година”.
Ицо Хазарта обясни, че би работил и в сферата на културата. Той обясни, че е сигурен, че ще разочарова феновете си, но иска да направи нещо смислено. “Сигурен съм, че голяма част от хората ще променят своето отношение, дори част от тях вече са го направили. Наясно съм с цената. Ще си струва, ако остана верен на съвестта си.”, отбеляза той.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.