Информационна среща и безплатни прегледи в Световната седмица на глаукомата

С информационна среща и безпратни прегледи Разград ще се включи в Световната седмица на глаукомата, съобщиха от преслужбата на местната администрация.

Дискусия: „Разград участва в Световната седмица на глаукомата. Превенция, рискови фактори, признаци, редовни очни прегледи“ ще се проведе на 14 март в бистро „Зайо Байо“. Д-р Мартин Литев ще представи заболяването глаукома. Според офталмолога превенцията на очните заболявания на регионално ниво е слабо развита, а това се отразява категорично на здравето и трудоспособността на хората в активна и неактивна възраст. От здравен проблемът се превръща и в социален и именно в това е пресечната точка в партньорството с местната власт, в случая с Община Разград.

Да участват в срещата са поканени представители на Регионалната здравна инспекция, на Дома за стари хора, Дома за възрастни с деменция, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“, Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания-Просторно, Федерацията на жените, Областния и общински съвет на Съюза на пенсионерите, Съюза на хората с увреждания, Сдруженията „Диабет-Разград“ и  “Диабет-Гецово“. Срещата е отворена и за заинтересовани граждани.

На следващия ден, 15 март, д-р Литев ще направи безплатни прегледи за измерване на очно налягане на регистрирани членове на пенсионерски клубове. Всеки от тях ще получи медицинска консултация и възможност за диагностика посредством компютърна периметрия и оптична кохерентна томография. ПХрегледите ща са в Разград, бул. “Бели Лом” 37 от специалисти на Очен комплекс „Д-р Миткова”.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.