Илиян ИЛИЕВ: Играем със страх, футболистите ни могат повече

В опит да помогне и да промени мисленето на футболистите Илиан Илиев приема поканата да стане национален селекционер. Това обяви специалистът при представянето си на базата на Българския футболен съюз.

Първите му два мача ще са европейските квалификации с Унгария (16 ноември) и Сърбия (19 ноември). Илиев, който води “Черно море”, подписва договор за 2 години и 7 месеца. След лятото, когато изтича контрактът му с варненския клуб, ще се преценява дали Илиев ще продължи и в “Черно море”.

В кариерата си Илиев е водил още “Берое”, “Левски”, “Локомотив” (Пловдив), “Верея” и “Интерклуб” в Ангола. Като футболист Илиев има 34 мача и 3 гола за националния тим. Той е участник на световното първенство през 1998 г.

“Дълго мислих по това предложение. Трудно се напуска този комфорт, който съм изградил във Варна, тъй като 5-6 години съм на едно място. Също така другата причина беше трудният момент, в който се намира националният отбор. Аз обаче съм длъжен да дойда и да опитам да помогна”, коментира Илиев пред репортери.

В щаба на Илиев влиза дългогодишният му помощник Петър Костадинов. Останалите са Георги Донков и Здравков Здравков, който ще е треньор на вратарите.

“Виждам, че играчите излизат да играят с притеснение и са сковани, това трябва да променим. За краткото време, в което се събира националният отбор, не може да се промени нещо повече от мисленето на играчите и да опитаме да играем правилно тактически.”

“Играем със страх, което е нормално след толкова много мачове без победа. Играеш ли със страх, то е по-вероятно да загубиш. Това искам да променим. Сега за друго да говорим, какво си поставям като цял и за какво мечтая, не му е времето.”

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо обяви, че “Илиев ще получава подкрепа както всеки друг треньор”.

Dnevnik.bg

Hits: 15

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.