Израелската армия нанася удари по подземната мрежа на “Хамас”

Израелската армия обяви, че е “поразила 150 подземни цели” в северната част на Ивицата Газа по време на интензивни бомбардировки през нощта, предаде Франс прес.

Израел смята, че палестинското ислямистко движение ръководи и организира операциите си от гигантска мрежа от подземни тунели, пише БТА.

“През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на ивицата Газа, включително тунели, използвани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. Няколко терористи на ЮХамас” бяха убити”, се казва в комюникето, публикувано след нощта на интензивни израелски въздушни удари срещу палестинската територия.

Армията съобщава също, че е убила служител на “Хамас”, който е отговарял за “моторни парапланери, безпилотни самолети, оборудване за откриване и противовъздушна отбрана”. “Асем Абу Ракаба е участвал в организирането на клането на 7 октомври в селищата, граничещи с ивицата Газа”, уточнява се в изявлението. Освен това той е “ръководил терористите, проникнали в Израел с моторни парапланери, и е отговарял за нападенията с дронове срещу постовете за наблюдение на ЦАХАЛ”.

Журналисти на АФП, намиращи се в района, потвърждават, че израелските бомбардировки в Ивицата Газа са продължили и през нощта. Засега няма данни за жертви, но медицински източници от палестинската територия са заявили, че се опасяват от голям брой жертви и значителни щети в резултат на бомбардировките.

24chasa.bg

Hits: 15

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.