Иззеха над 600 комплекта анцузи и маратонки на известни търговски марки /ОБНОВЕНА/

РАЙОННАТА ПРОКУРАТУРА РЪКОВОДИ ШЕСТ ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ

Стоки с лога на известни търговски марки, продавани без разрешение от правопритежателите, са иззети от полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена в дните 17–19 май на територията на Разградска област. В акцията са участвали служители на “Икономическа полиция” и техни колеги от РУ-Разград.

В хода на инспекцията са проверени 52 обекта – магазини и пазари. Установено е, че търговските обекти използват в дейността си без съгласието на притежателя на изключителното право на марки като „Ауди”, „Порше”, „БМВ”, „Калвин Клайн”, „Хюго Бос” и прочие. След като констатирали множество нарушения, полицейските служители иззели общо 621 артикула – основно дрехи, обозначени с лога на известни търговски марки и предлагани без надлежните разрешителни, спортни обувки, колани и други аксесоари.

Образувани са шест досъдебни производства и две предварителни проверки. Работата по досъдебните производства са прадължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Разград, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна Назначени са съдебно-маркови експертизи. Изяснява се съпричастността на съдържателите на търговските обекти към престъпната дейност.

/e-Razgrad

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.