Изграждат дарената от „Биовет“ детска площадка

Започна поставянето на новите съоръжения за игра на площадката до кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Княз Борис“ непосредствено зад билетния център на ПФК “Лудогорец“. Доставката и монтирането им е финансирано с дарение от „Биовет“АД.

От пресслужбата на Община Разград припомнят, че подготовката за преобразяването на детската площадка започна през лятото, като ангажимент на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“ бе почистването на наносите от асфалта, премахване на старото покритие и на амортизираните съоръжения за игра, изливането на бетоновата основа и оформяне на два подхода към площадката. Преди да бъдат монтирани новите съоръжения, работниците от фирмата доставчик поставиха противоударната настилка на площадката.

„Биовет“АД финансира поставянето на четири съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години: комбинирано съоръжение, люлка тип „клатушка“, двойна люлка тип „махало“ и къщичка беседка. Площадката ще има висока 1 метър ограда, както и жив плет от 56 храста лигуструм. Ще бъдат засадени и 4 дървета шестил. Предвидено е и поставяне на пейка и кошче за боклук.

И съоръженията за игра, и растителността са съобразени изискванията на Наредба №1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Новозасадените дървета ще са разположени от югозапад, за да има санка на площадката.

/e-Razgrad/

Hits: 64

One Reply to “Изграждат дарената от „Биовет“ детска площадка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.