Изборният ден започна спокойно и навреме

В спокойна обстановка започна изборният ден за 50-о Народно събрание и Европейски парламент в Разградско.

Всички 227 секционни избирателни комисии са отворили навреме, съобщиха от Районната избирателна комисия. В деня за размисъл жалби и сигнали не се постъпвали.

С право на глас за народни представители в 18-ти многомандатен избирателен район са 131 720 човека, а за иза ЕП – 108 179. За изборите за Народно събрание са регистрирани 20 партии и 11 коалиции. За четирите мандата се състезават 126 кандидати, с 36 повече от изборите за 49-то Народно събрание на 2 април 2023 г.

В 166 секции избирателите ще могат да избират между хартиена бюлетина и машинно гласуване.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 200 служители от полицията и пожарната,

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg /или в ОД на МВР-Разград на тел. 084 62 72 57/.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.