Изборите започнаха спокойно

Изборният ден в Разградска област започна в спокойна обстановка, съобщиха от пресцентъра на МВР .

Към 7.20 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на секционните избирателни комисии. Според данните, предоставени от общинските избирателни комисии към 8.00 часа, всичките 213 секции в областта работят нормално.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла безпроблемно. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За охраната на всичките 213 изборни секции в областта са ангажирани близо 200 полицаи и пожарникари, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

В област Разград право на глас имат 107 902 души. Най-много на брой избиратели са в община Разград – 44 859 души. Следват община Исперих и Кубрат със съответно 19 411 и 15 540 избиратели. В община Завет право на глас имат 8869 души, а в община Лозница – 8016 души. В община Самуил избирателите са 6213 души. Най-малко са избирателите в община Цар Калоян – 4994 души.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Разград издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

До момента полицията в Разград е работила по 22 сигнала, свързани с изборите. По всички са извършени проверки, приключени в рамките на 48 часа и докладвани в прокуратурата.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.