Игри, дъжд, конкурси, концерти и бира на мото събора на Пчелина

Разград отново е домакин на тридневния 17-ти Национален мотосъбор, организиран от мото клуб „Лудогорски братя“ със съдействието на Общината.

Кметът Добрин Добрев приветства в петък вечер участниците в събитието. Той поздрави организаторите за идеалните условия на голямата поляна в Пчелина за доброто настроение на хилядите си гости от цялата страна и чужбина. честити и 20-годишнината от създаването на клуб „Лудогорски братя”. На мотористите от клуба той пожела да са здрави и още дълги години да надграждат събора. Към гостите Добрин Добрев се обърна с пожелание за добро настроение, да излязат от ежедневието си, да се заредят и да отлично трите дни сред приятели с общи интереси.

Организаторите от разградския мотоклуб са подготвили много игри и изненади за почитателите на моторите, рок музиката и бирата. Съборът започна с игри за децата на мотористите, в част от които участваха и родителите им, след това стартираха надпреварите за самите мотористи – за най-бавно каране на мотор, за управление на мотора, бутайки варел до финала, за най-красив мотор с измерване с шумомер на аплодисментите и много други забавни игри.

Кулминацията на първата вечер бе концертът на група „Обратен ефект”. Лятната буря не развали доброта настроението на рокерите, част от които останаха пред сцената, а други слушаха концерта от беседките на поляната, от шатрите пред палатките си или от заведенията от мобилните бирарии.

Вторият ден започна със занимания за малчуганите. Но най-масовото събитие си остана почетната обиколка на Разград. Колоната потегли в 13.00 ч. от „Пчелина” и след шумен и многоцветен поздрав към разградчани се прибра отново на Пчелина. Вечерният концерт е на сръбската рок група „The Big Deal“.

Организаторите на мото събора подкрепят две благотворителни каузи – за Антония Марчева и за болно дете на рокер от Търговище. За двете каузи има дарителски кутии до шатрата на организаторите близо до сцената и на бирариите.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.