Ива Митева обмисля да се оттегли от политиката

Председателят на Народното събрание Ива Митева, която е на този пост в два поредни парламента, излъчена от парламентарната група на “Има такъв народ”, обмисля дали на следващи избори отново да се кандидатира за народен представител, или не.

Преди да влезе в политиката Митева работеше в администрацията на Народното събрание. В последните години при управлението на ГЕРБ е директор на дирекция “Законодателна дейност и право на Европейския съюз” в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроектите, както и е била член на екипи към временни комисии. Наскоро защити и докторска дисертация на тема “Смесени изборни системи за Народно събрание в Република България”,.

На въпрос на дали е разколебана от политиката като цяло или конкретно от партията на Слави Трифонов, Митева отговори, че отношението ѝ е цялостно към политиката.

“По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек”, заяви Митева. Въпреки това, по думите ѝ в политиката трябва да участват нови хора, защото така човек има право да се възмущава, а и за да функционира държавата и да има потенциал за промяна.

Ива Митева е избрана за депутат за първи път на 4 парил т.г. от 23-ти избирателен район в София, като попада в листата на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” след участия в телевизията му. Не е член на формацията.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.