Зрелостниците писаха върху “Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин

Зрелостниците решаваха тест от 40 въпроса, а 41-ви въпрос беше есе или интерпретативно съчинение на тема “Човекът и неговите съмнения в разказа “Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин

Изпитният вариант на матурата по български език и литература беше генериран рано тази сутрин от 11 718 750 възможни комбинации, а журналист, определен с жребий, изтегли темата за 41-вия въпрос.

Министерството на науката и образованието (МОН) ще обяви официално темата по-късно днес, а верните отговори на теста ще бъдат качени на сайта на министерството днес следобед. Резултатите ще бъдат обявени до 15 юни.

Общо 48 582 зрелостници се явиха на държавния зрелостен изпит по български език и литература днес. Изпитът се проведе от 9 до 13 часа в 5162 зали на 722 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки и осигурено видеонаблюдение.

Тази година матурата по български език и литература е по-различна заради епидемията от Covid-19. Датата й беше изместена с 12 дни, а началният й час – от 8 за 9 часа, за да може учениците да се придвижат спокойно. От конспекта пък отпаднаха трима автори – Вапцаров, Талев и Димов.

За четвърта поредна година матурата е разделена на три модула, за да няма преписване.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.